Mindkettő tradicionális vállalat, mindkettő problémákkal küzd: Most a Xerox egy több milliárd dolláros átvételt kezdeményezhet, mivel a fénymásolók gyártója vételi ajánlatot tesz a HP számára. De hogyan akarja kezelni az üzletet?

A nyomtató-másoló és nyomtató gyártója a Xerox felveszi a kapcsolatot a hagyományos PC gyártóval, a HP Inc.-vel. A Xerox ajánlatot nyújtott be - mondta a HP az USA piacának bezárása után. Nem adtak meg konkrétabb részleteket.
Az egyesülés jelentős megtakarításokat eredményezhet az ipar technológiai változása által érintett vállalatok számára. A HP piaci értéke 27 milliárd dollár. Nem világos, hogy a Xerox hogyan akarja finanszírozni a felvásárlást. A Xerox várhatóan 2,3 milliárd dollárt fog kapni a Fujifilmmel közös vállalkozásban fennálló részesedésének értékesítéséből.

A Xerox nyomtatókat és fénymásológépeket gyárt, és a legnagyobb bevételt a bérbeadás és karbantartás területén szerzi.. A HP kisebb nyomtatókat árusít, és a világ egyik legnagyobb számítógépes gyártója. A HP október elején bejelentette 9000 munkahely megszüntetését és a nyomtatóipar újjáélesztését. A jövőben a HP azt akarja, hogy az ügyfelek nyomtató-vásárlással és a tinta-kazetták kedvezményes beszerzésével kötelezzék el magukat a gyártó mellett.. Ezen felül a HP a 3D nyomtatásba is befektet.

kkvdirect banner1