Az International Data Corporation (IDC) szerint a papíralapú perifériák (HCP) világméretű piaca 4,8% -kal 268 millió darabra csökkent az előző évhez képest, 2018 negyedik negyedévében. 

A negyedév legvilágosabb pontja a HP árbevételeinek 3,6% -os pozitív teljesítménye volt. A cég évről évre bővült két legnagyobb regionális piacán - Ázsia / Csendes-óceán (Japán kivételével) és az Egyesült Államokban.

A negyedév jelentős pontjai a következők:

Az APeJ ( Ázsia és Csendes Óceáni terület, Japán kivételével ) régió teljes tintasugaras piaca a tizenegyedik egymást követő negyedévben regisztrált éves növekedést, 3,59 millió darabot szállított, a legmagasabb egy negyedévben 2012 második negyedévétől. APeJ volt az egyetlen régió, amely pozitív növekedést ért el évről évre ebben a negyedévben.
A színes lézer MFP-k összes sebességtartománya az Egyesült Államokban növekedett, kivéve az 1-10 ppm és 11-20 ppm értéket, amelyek mindegyike évről évre csökkent. A Canon a 21-90 ppm-es szegmensben a legmagasabb éves növekedést mutatta.
Latin-Amerikában a tintatartály-készülékekben nagyobb mennyiségű szállítást figyeltek meg. A 4Q18 jelöli a második egymást követő negyedet, ahol a tintatartály-gépek felülmúlják a tintapatron-gépek egységnyi térfogatát. Minden gyártó ebben a térben évről évre bővült.

kkvdirect banner1