Az Inapa Group kötelező erejű megállapodást írt alá az OptiGroup AB német papíripari elosztó társaságának Papyrus Deutschland GmbH & Co KG felvásárlására. 

A Papier Union (az Inapa németországi papírelosztó társasága) és a Papyrus Deutschland együttese vezető vállalatot hoz létre mintegy 900 millió euró bevétellel (2017-ben a Papyrus Deutschland közel 560 millió euró forgalmat bonyolított le, és hasonló üzleti struktúrával rendelkezett, mint a Papier Union forgalma 390 millió euró). Az így létrejövő szervezetnek mintegy 1.000 alkalmazottja lesz majd, aki a német vásárlók kiszolgálására szolgáló jobb platform gerince lesz.

"Ez fontos lépés a mi csoportunk stratégiájában, amelynek célja a papír üzleti hatékonyságának javítása. A Papyrus Deutschland megszerzésével az Inapa megerősíti pozícióját a legnagyobb európai piacon, Németországban. Az ügyfelek szélesebb termékportfólióban részesülnek az összes grafikai és irodai papírszegmensben, csomagolásban, vizuális kommunikációban, biztonsági és higiéniai megoldásokban. A megerősített földrajzi jelenlétünk lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk az ügyfélszolgálatot és a hatékonyságot. Biztosak vagyunk benne, hogy megbízható szövetségese leszünk a méret és a köre számára, hogy ügyfeleink igényeit egyedülálló módon tudjuk kielégíteni "- jegyezte meg Diogo Rezende, az Inapa vezérigazgatója.

kkvdirect banner1