35 millió: ennyi eldobható maszkot kíván a Lyreco február végéig összegyűjteni új visszavételi és átértékelési szolgáltatásával, amelynek bevezetését december elején jelentették be Franciaországban. Májusban kezdődött ennek az elképzelkésnek a fejlesztése, amely az egészségbiztonsági követelményeknek megfelelő gyűjtőedény kialakítását tette szükségessé. Ez a 30 cm széles és 52 cm magas konténer kartonból készült, teljesen légmentessé tévő műanyag zacskóval bélelve, amely 300-350 használt maszkot képes befogadni.

Fordított logisztika

A hulladék elszállítása az ügyfél kérésére történik. A fordított logisztika elve szerint a Lyreco kihasználja a napi szállítási körfolyamatokat Franciaország-szerte, hogy összegyűjtse azokat a konténereket, amelyeket aztán az egyik regionális platformján tárolnak (a csoportnak 41 van), mielőtt két központjába csoportosulna. az elosztás. Ha a mennyiség elég nagy, a maszkokat az újrahasznosító partnerhez szállítják, aki a fertőző kockázatokkal járó egészségügyi tevékenységekből származó hulladék kezelésének szakembere.

Újrafelhasználás a francia iparban

Először fertőtlenítik, majd a maszkokat szétválogatják annak érdekében, hogy a fém orrrudakat és a rugalmas szálakat elválasszák a polipropiléntől, amelyet aprítanak és regenerálnak, hogy kis szemcséket állítsanak elő. 

"Úgy döntöttünk, hogy olyan partnerrel dolgozunk, amely képes garantálni a hulladék nyomon követhetőségét és helyi megközelítést kínál számunkra. Azt akarjuk, hogy ezek a maszkok, amelyeket minden nap kénytelenek vagyunk használni, egy második életet kapjanak, és jobban szeretjük, ha ez a francia iparban történik ”- magyarázza Aimée Chevalier, a minőség, a biztonság és a fenntartható fejlődés menedzsere.

Az új Lyreco maszk visszavételi szolgáltatást 24,99 euró áron kínálják, amely tartalmazza a konténert, annak szállítását, visszavételét, kezelését és újrahasznosítását. Az első vásárlók részesülhetnek egy bevezető ajánlatban: amely 10 megvásárolt konténerért tartalmaz.

kkvdirect banner1