A terre des hommes nonprofit projektben - illetve ezzel egy időben mint világrekord kísérlet - a világ legnagyobb öntapadós képét 2019. november 3-án, Kaarstban (Észak-Rajna – Vesztfália), a Velodrom-ban hozták létre. A kép körülbelül 960 öntapadó,s festhető darabból áll összes, összesen 1000 m² felületem.
A képeket óvodák, általános iskolák és fogyatékossággal élő személyek festték meg a kompozíció címe : "A világot úgy festem, ahogy tetszik".

A projekten 2019 eleje óta a Hagenow öntapadó jegyzetgyártója és a környékbeli bútorgyártó Stil (Bad Brückenau) együtt dolgozik, amelyhez több mint 160 létesítmény csatlakozott, főként a Kaarst régióban, de egész Németországból is. Négy méter hosszú és 30 cm széles tekercsekre festettek, majd összegyűjtötték őket a világrekord kísérletére. A rendezvény napján a szakaszok felsorakoznak a Velodrom versenypálya mentén, 1000 m² alapterületen. Az egyes darabokat ezután eladják és a bevétel a terre des hommes gyermekgondozási szervezet javát szolgálja majd. A használt, oldószermentes ragasztól biztosítja, hogy a képeket otthon vagy a házban az új tulajdonosok szekrényekhez és falakhoz ragaszthassák. A projektet regisztrálták a Guinness Világrekordok Könyvében.

kkvdirect banner1