A Fujifilm keresetet nyújtott be a Xerox ellen a tervezett egyesülés megszakítása miatt, a kereset értéke több mint 1 milliárd dollár.
A Fujifilm a kereset értéke mellett még kártérítési igényt is benyújtott. A Fujifilm azzal vádolja a Xerox-ot, hogy "szándékosan és rendíthetetlen magatartással" foglalkozott az összefonódás megakadályozására. A Fujifilm azt is kinyilvánította, hogy a Xeroxnak további 183 millió dolláros díjat kell fizetnie az egyesülés megszüntetéséért.

A vállalatok januárban megállapodtak egy komplex ügyletben, amelyben összeolvadt volna a Xerox az ázsiai Fuji Xerox vegyesvállalatával, amivel a Fujifilm a Xerox törzsrészvényének 50,1 százalékához jutott volna.
Két, jelentős Xerox részvény-tulajdonos Icahn, a milliárdos aktivista befektető és Deason, egy nagyobb Xerox befektető azt állította, hogy az egyesülés a Xeroxot alulértékelte. Deason szintén azzal vádolta a Xerox korábbi vezérigazgatóját, Jeff Jacobsonot, hogy az egyesülést a saját munkakörének megőrzése érdekében szervezi. A kialakult botrányban ( lásd korábbi írásunkat itt )
Jacobson lemondott a vezetői tisztségéről és elhagyta a vállalatot.

A pert Manhattenben, az Egyesült Államok Kerületi Bíróságához nyújtották be, a Xerox még nem reagált a perrel kapcsolatos hírekre

kkvdirect banner1