Az amerikai PC és nyomtató-gyártó Hewlett Packard komoly leépítéseket jelentett be azután, hogy a nyeresége a második negyedévben erősen lecsökkent.A rossz hírt Meg Whitman, a HP-t 2011 januárja óta irányító konszern-vezér jelentette be. A megszorítás szerint világszerte mintegy 27 000 munkahely szűnik meg a költségcsökkentés eredményeképpen. Ezzel a lépéssel 2014-ig 3 – 3,5 milliárd dollár megtakarítást igyekeznek elérni évente, amelyet a jelenlegi elképzelések szerint kutatásra és fejlesztésre fordítanak majd, úgy, elsősorban a nyomtató és PC területek fejlesztésére.

A tervek szerint a cég még ebben az évben bemutat egy új Tablet-PC-t, különösen annak fényében, hogy egy hasonló eszközt – technikai okok miatt – nemrég kellet visszavonniuk. Az új termékek mellett az átstrukturálás a termékcsoportok csökkentésével és az árstruktúra egyszerűsítését is célul tűzte ki. A létszámcsökkentés egy része sok területen korai nyugdíjazást jelent majd.

A tájékoztatásból nem derült ki, hogy az jelzett létszám-leépítés milyen százalékban jelenik majd meg az európai leányvállalatoknál. A cég második negyedéves forgalma 3%-os visszaesést mutatott az elsőhöz képest, amelyben egyedül a nyomtató-szektor 10%-os visszaeséssel jelent meg..

kkvdirect banner1