Már tavaly szeptemberben döntött a Messe Frankfurt az érintett iparágakkal együtt, hogy 2021 első negyedévében nem rendezik meg a szokott kiállításokat. Szorosan egyeztetve az ügyfelekkel a döntés akkor az lett, hogy áprilisban és májusban összevonva kerülnek megrendezésre a nemzetközi vásárok, mint a Paperworld, Prolight + Sound, Heimtextil, Techtextil és Texprocess.

A világjárvány helyzetének enyhülése jelenleg nem látható. Németországban betiltottak minden tömegrendezvényt, és a még mindig fennálló nemzetközi utazási korlátozások miatt lehetetlen a 2021 április és májusi vásártervezés.
„A koronajárvány jelenleg rendkívül intenzitással van jelen, és befolyásolja a tervezésünket is. A jelenlegi helyzet ismeretében nem tudunk megfelelni ügyfeleink elvárásainak az áprilisi és májusi nemzetközi vásárokkal kapcsolatban. ”- mondja Detlef Braun, a Messe Frankfurt ügyvezető igazgatója.

Ezért a Messe Frankfurt szorosan együttműködött az ügyfeleivel úgy döntött, hogy lemondják vagy elhalasztják mind az áprilisi hibridre tervezett Prolight + Sound-ot, mind a Nemzetközi Fogyasztási cikkek kiállítását ( Paperworld), valamint a májusra tervezett három Heimtextil, Techtextil és Texprocess textilvásárokat.
A szórakoztatástechnika, a fogyasztási cikkek és a textilipar trendorientált megrendelési ciklusai éves eseményt igényelnek tavasszal. Ezért az év második felére történő további halasztás nem felelne meg a kiállító cégek igényeinek. Ezenkívül a szakkiállítás előkészületeinek fázisa most kezdődik az iparági résztvevők számára - ez a logisztikai átfutási idő, amelyet mindenekelőtt a Techtextil és a Texprocess kiállítói követelnek meg, akik közül néhány berendezésekkel együtt hozza a bemutatókat Frankfurtba.
A jelenlegi keretfeltételek és az utazási korlátozások fényében a kiállítók részéről hatalmas bizonytalanságok merülnek fel a jelenlét, az ügyfélkapcsolatok és ezáltal a vásáron való részvétel megerősítése tekintetében. Az áprilisi és májusi vásárokon való részvétel beruházásaihoz jelenleg nem garantálható tervezési biztonság.

Koncentráció a digitális formátumokra
Mivel a fizikai események megrendezése nem lehetséges, a Frankfurti vásár a digitális lehetőségek sokaságát kínálja ügyfelei részére. Például a fogyasztói cikkek digitális napja 2021 április 20-án a találkozás, a cserék és a tájékoztatás lehetősége lesz egy adott digitális helyszínen.
A Digital Day rendezvényt a kiskereskedők lehetőségeinek bővítésére indítják. Ezt az ajánlatot kiegészíti a Nextrade mint az otthoni ipar első megrendelési és adatkezelési platformja. A Nextrade emellett a kész lakástextilek és háztartási textíliák gyártói számára is vonzó lehetőséget kínál termékeik bemutatására, valamint egy rendkívül frekventált csatornát a kiskereskedőkkel folytatott üzleti tevékenység elősegítésére.
További digitális információs és tartalmi ajánlatokat terveznek a Heimtextil, a Techtextil és a Texprocess, valamint a Prolight + Sound részéről. „A kiskereskedelem folyamatos leállítása látogató országainkban aktuális, személyre szabott információkat és megoldásokat igényel ", magyarázza Braun. „Nagy szükség van a digitális ajánlatokra ebben az ingatag helyzetben. Ennek ellenére továbbra is mindent megteszünk a biztonságos és ígéretes vásárok megrendezése érdekében. Mert a való életben való találkozást nem lehet semmivel pótolni. " A Heimtextilre ezért 2022. január 11. és 14. között kerül sor, 2022. január 28. és február 1. között a Christmasworld, majd 2022. január 29. és február 1. között a Paperworld és a Creativeworld kerül megrendezésre. Az Ambiente szokása szerint 2022. február 11. és 15. között nyitja meg kapuit. Ezt a Prolight + Sound követi 2022. április 26. és 29. között. A Techtextil és a Texprocess 2022 második negyedévében befejezi a kiállítást.

kkvdirect banner1