Öt évvel a sikertelen átvétel után a Staples, Inc. új kísérletet tesz a rivális Office Depot megszerzésére Észak-Amerikában. A Staples most részvényenként 40 dollárt kínál, azaz összesn 2,1 milliárd dollárt.

Médiaértesülések szerint az Office Depot (ODP Corp.) anyavállalat részvényenkénti 40 dolláros ajánlati ára körülbelül 60 százalékkal haladja meg az elmúlt 90 kereskedési nap átlagos záróárát. Az amerikai versenyhatóságok a feltörekvő piaci erőre és az üzleti ügyfelek hátrányaira hivatkozva elutasították az öt évvel ezelőtti felvásárlást. A Staples most felajánlotta CompuCom informatikai menedzsment cégének vagy B2B részlegének eladását.

A Staples Inc.-t a Sycamore Partners befektetési vállalkozás vette át 6,9 milliárd dollárért 2017-ben; a Staples európai üzletágat már egy évvel korábban eladták, és ezért már nem volt a társaság része. Az Office Depot 2016-ban is elállt európai üzleti tevékenységétől, továbbra is az Aurelius befektetési társasághoz tartozik, amely azóta fokozatosan értékesítette az egyes nemzeti vállalatokat.

kkvdirect banner1