Egy 17 éves angliai fiatal vagyont keresett iPhone applikációjával.
A Summly nevű applikáció maximum 400 karakter hosszú összefoglalókat jelentet meg az okostelefonokon a web-ről. A megoldást a Yahoo saját rendeszerébe integrálja. Az applikáció vételára egy jól informált blog szerint mintegy 30 millió Dollár, ami közel 23 millió Eurót jelent.
A hétfőn bejelentett üzlet mindenek előtt a Summly fiatal feltalálójának izgalmas – Nick D'Aloisio még csak 15 éves volt, amikor a Summly 2011-es változatát útjára indította. A fejlesztéhez szükséges pénzt kockázati tőke-befeketőktől szerezte meg.
A támogatók listája legalább annyira meglepő, mint maga a történet : Ashton Kutcher, Zynga-főnök Mark Pincus, Yoko Ono vagy a News Corp. Rupert Murdoch birodalmából. A fejlesztés végén a fiatala D'Aloisio Marissa Mayer-t, a Yahoo vezetőjét lepte meg a bamutatóval, illetve azzal az ötlettel, hogy ezzel a fejlesztéssel teheti versenyképessé cégét a Google és a Facebook mellett.
D'Aloisio és kis csapara rövidesen a Yahoo munkatársaiként folytatják munkájukat. "Technikánkkal még csak most kezdtünk el dolgozni" - írta D'Aloisio blogjában. A Summly applikáció már nem található meg a App-Store-ban.

kkvdirect banner1