Az Országgyűlés elfogadta GDPR ”saláta” előterjesztést, amely új időszak kezdődik az európai általános adatvédelmi rendelet működésében. A törvénymódosítással kapcsolatos egyik legfontosabb téma az volt, hogy tényleg betiltják-e a munkahelyi Facebookozást. Az eredmény nem teljesen egyértelmű.
A várakozásoknak megfelelően a kormány még a héten elfogadta az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot. Az egyik legfontosabb változás a munka törvénykönyvét is érinti.

A javaslat megjelenésekor elterjedt az a hír, miszerint az alkalmazottaknak tilos lesz a Facebookot és egyéb közösségi oldalakat használniuk a munkahelyükön. Ez azonban nem minden esetben lesz kötelező érvényű - áll a tájékoztatásban. A kialakult új szabályozás szerint a munkavállaló a munkáltató által a munkavégzéshez biztosított számítástechnikai eszközt eltérő megállapodás hiányában kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja.

Amennyiben a munkavállaló ellenőrzéséhez a munkáltató technikai eszközt is alkalmaz, a GDPR-reform értelmében erről a munkavállalót előzetesen írásban kell tájékoztatnia.
A munkáltató az ellenőrzés során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatokba tekinthet be.

Fontos újdonság az is, hogy amennyiben a munkáltató a munkavállalótól okirat bemutatását követeli, azok tárolására, fénymásolására a továbbiakban nincs szükség, elegendő a szükséges adatok feljegyzése.

kiev banne fugg

kkvdirect banner1