acculine banner vert 840x150

A Paperworld a papír-, iroda- és irodaszer- piac legnépszerűbb nemzetközi vására, az idén január 25 és 28 közt nyitotta meg kapuit a nemzetközi szakmai közönség előtt. Ez a kiállítás az egyetlen, amely a kereskedelmi irodaszerek két termékszegmensét, valamint a magas színvonalú irodaszerek, csomagoló- és íróeszközöket egyaránt lefedi. A New Work megatrend meghatározó szerepet játszik mindkét területen. A munka és a szabadidő világ összeolvadásáról szól. A digitalizáció és a mobilitás növekedésével a munkahely is változik - az emberek rugalmasabbak és már nem kötődnek az irodához, otthonról vagy úton dolgoznak.

A Paperworld kiegészítő programja ismét bepillantást kínál a jövőbe. Például a "Future Office" -val, amely mottója: "Intelligens megoldások". Előadások sorozatában és a kiállítói standokon bemutatják az új kommunikációs eszközöket és az irodahelyiség koncepcióit, amelyek lehetővé teszik az intelligens és digitális együttműködést.

A „jövőbeli tanulás” impulzusterülete kiemeli egy másik fontos társadalmi tendenciát, nevezetesen az egész életen át tartó tanulást. A terület látogatói analóg és digitális tanulási koncepciókkal mutatkoznak be. Függetlenül attól, hogy a digitalizálásra és a kapcsolódó új fejlesztésekre vonatkozik, amelyekhez az embereknek alkalmazkodniuk kell, vagy továbbképzésre van szükségük személyes szakmai környezetükben: egyre nagyobb szükség van az egyéni továbbfejlesztésre. Az, hogy mit hoz a jövő az iskolákban és oktatási intézményekben, Angela Dorn (Zöldek), a Hessen állam tudományos és művészeti minisztere vitatatta meg az első robot-előadóval, Yuki-val és Jürgen Handke professzorral.

kkvdirect banner1